Braziliaans carnaval !

Hallo iedereen,

Er is weer een week voorbij, de tijd vliegt hier echt in Suriname.. Het gaat veel te snel! Deze week had ik een fijne week op stage, heb positieve feedback gekregen van Ariana, mijn begeleidster en de verantwoordelijke op stage. We hebben een 'high tea party' gehouden voor het afscheid van een andere vrijwilligster. We aten cakejes, gebak en dronken lekkere citroenthee, nadat er afscheid was genomen door de meisjes van het internaat, besloten we de muziek luider te zetten en samen de avond al dansend af te sluiten, super fijne en leuke sfeer in het internaat!

Nadat we vrijdagnamiddag engelse les/conversaties met de meisjes op stage hadden gevoerd was het tijd om mijn eigen weekend in te zetten. We aten s'avonds thuis en vertrokken nadien  met al onze huisgenoten naar het appartement/huis van Lisa, Marit en Iris (meisjes die we hier hebben leren kennen), later op de avond besloten we onze avond verder te zetten en gingen we naar het t'vat iets drinken, maar dit werd al snel een vettige snack ipv een drankje. Ik koos voor een portie frietjes hmmm (wel niet even lekker als 'onze Belgische frietjes') Nadien zijn we naar een salsales gaan kijken, meedoen kunnen we nog niet!

Zaterdag was een topdag! Waarom? Omdat we s'ochtens onze fiets terugbrachten naar de verhuurwinkel, omdat we deze eigenlijk niet genoeg gebruikten, vonden we het nutteloos om deze te blijven verhuren. Alles is eigenlijk perfect te voet of met de taxi te doen. (ps: taxi kost hier max. tussen 0,50 cent à 2 euro). Nadien stapten we terug huiswaarts, we kwamen onderweg een antiek boekenwinkeltje tegen waarin we gingen rondneuzen, dit was leuk en we gaan zeker nog eens terug. We kochten postkaartjes om naar familie en vrienden op te sturen, we gingen nog even richting de winkelstraat, gingen winkel in en uit.. We vonden dat het shoppen goed was geweest en dat we iets lekkers hadden verdiend en stapten het ijssalon binnen hmmmm ;-). Rond 16u hadden we afgesproken aan het Perola Hotel in een braziliaanse wijk om er het braziliaans carnaval te gaan vieren. We kwamen aan, het hotel was uitgerust  met een groot terras, er was gratis bier voorzien en we kregen ook braziliaanse voetbaltenuekes om mee te lopen in de stoet. De sfeer zat er goed in, de muziek zorgde voor ambiance en de kostuums waren prachtig om te zien! Om 18u vertrokken we mee met de stoet, we mochten boven op de kar gaan staan en deden een hele optocht door de braziliaans wijk, we zwaaiden naar de bewoners dat beneden naar ons opkeken en foto's maakten terwijl we in de versierde wagen langskwamen. Het was echt één groot feest ! (We moesten wel oppassen en bukken voor de hoogspanningskabels, dit deed me terug denken aan mijn vakantie in Ecuador tijdens de hop on - hop off citytour bussen haha). We kwamen met de stoet aan op een verzamelplaats, waar s'avonds een groot braziliaans feest zou plaatsvinden, we aten bbq hmmm en dansten mee op de braziliaanse muziek. Rond 21u waren onze voeten doodmoe en gingen we naar huis. Het was een sfeervolle dag om nooit te vergeten, Lang leven het Braziliaans carnaval ! 

Zondagochtend vertrokken we richting fort Zeelandia, we deden een tussenstop om te ontbijten met een lekkere koffie en botercroissant en stapten nadien weer verder. We moesten 3 euro inkom betalen en kregen er een gratis rondleiding bij door een gespecialiseerde gids. Het was mooi om te bezoeken en de geschiedenis erachter was ook zeer interessant, alhoewel dat de gids soms te diepzinnig kon doorvertellen over de historie ervan. Korte info: Fort Zeelandia is een voormalig Nederlans fort in Paramaribo, het ligt aan de linkeroever van de Surinamerivier. Het is een vijfhoekig fort dat ontstond in het begin van de 17e eeuw, toen Nederlandse kolonisten een handelsvestiging stichtten nabij het  indianendorp Parmurbo, het latere Paramaribo.

Zoals jullie kunnen lezen had ik dus een feestelijk weekend, hup naar het volgende.. Volgend weekend viert men Phagwa!     (maar daar vertel ik jullie later meer over)

Groetjes vanuit het verre Suriname!